گناه و راههای پرهیز از آن
تفکر و اندیشه نخستین و بهترین راه است که انسان به وسیله آن می تواند آگاهی های لازم را برای پرهیز از گناه بدست آورد.ایمان به خدا و یاد او و توجه به اینکه در هر شرایط و حالی ناظر بر اعمال و رفتار ماست واوست که قاضی دادگاه روز رستاخیز است ، از عوامل مهم پرهیز از گناه است .
- دروغ گویی: از گناهان کبیره است که خداوند به عذاب و مجازات آن وعده آتش جهنم داده است . این گناه باعث خواری انسان در نظر مردم است . فرد را نزد مردم شرمنده می سازد و آبروی او را به راحتی می برد . از آثار دروغ این است که روزی و رزق را کم می کند .
- بدخلقی : منظور از بد خلقی مجموعه ای از صفات زشت و ناشایست است که باعث بروز رفتار های ناپسند در برخورد با مردم است که این رفتار، انسان را از خدا و مردم دور می کند .
- غیبت کردن: که سنگینی گناه آن از بسیاری از گناهان بیشتر است . غیبت کردن از گناهانی است که آبرو ، احترام و شخصیت انسان را نابود می کند .
- حسد:گناهیست که فردی خواهان این باشد که نعمت و یا خوشی از زندگی کسی برود. بدترین نوع حسد آن است که انسان از دیدن نعمت دیگران رنجور شود و به سخت ترین بیماری های روحی دچار شود .
-دورویی: آن است که فرد در حضور کسی از او تعریف و تمجید کند ، ولی در غیاب او بر خلاف آن رفتار کند
حضرت علی (ع ) می فرماید:« از نفاق و دورویی بپرهیز ، زیرا کسی که دورو و دو چهره است ، آبرو و منزلتی نزد خداوند ندارد.»
بنابراین ایمان به خدا و یاد او ، تفکر و اندیشه در رابطه با اعمالمان و اینکه قبل از هرسخنی و هر عملی به عواقب آن بیندیشیم، از مهمترین راههای پرهیز از گناه است .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
ماه هاشمیان
وقتی مغازه دار یهودی با «سلام» مرجع تقلید مسلمان شد
فتنه های قبل از ظهور از زبان امیر المومنین ( ع )
نگاه عارفانه به قبل از موت
حکم ازدواج با محارم در بهائیت چیست؟
نقش روحانیت در مبارزه با فرقه بهائیت
بالاتر از ملاقات با امام زمان(عج)
عواملی که باعث ترس از مرگ می شوند!
ثواب روزه ماه رجب
[عناوین آرشیوشده]